Головна Новини Головні новини В Інтернаціоналі освіти – новий Генеральний секретар

Отримувати новини - введіть свій e-mail:

В Інтернаціоналі освіти – новий Генеральний секретар Друк
П'ятниця, 26 січень 2018 11:40
Виконавча рада Інтернаціоналу освіти назвала ім’я нового Генерального секретаря організації. Ним стане американець Девід Едвардс, який продовжуватиме справу засновника Інтернаціоналу освіти Фреда ван Левена, який залишає посаду Генерального секретаря у зв’язку із виходом на пенсію.

Це рішення було прийнято в перший день 50-го засідання Виконавчої ради Інтернаціоналу освіти у Брюсселі. Саме з нього розпочався напружений тиждень, протягом якого, 26 січня, Інтернаціонал відзначить своє 25-річчя.

Девіду Едвардсу 43 роки, із 2011 року він обіймав посаду заступника Генерального секретаря Інтернаціоналу та відповідав за його діяльність в таких напрямах, як освітня політика, зайнятість, дослідження та, останнім часом, комунікації.

«Я вдячний, схвильований і готовий повести організацію вперед. Дякую Виконавчій раді Інтернаціоналу освіти за довіру», – написав Едвардс в «Твіттері» незабаром після свого призначення.

Перед тим, як розпочати роботу в Інтернаціоналі, Девід Едвардс працював заступником директора з питань управління та політики, керівником відділу міжнародних відносин в Національній асоціації освіти Сполучених Штатів. Родом з Пітсбурга, штат Пенсильванія, він розпочав свою трудову діяльність як вчитель іноземної мови у старших класах. Отримав ступінь доктора міжнародної освітньої політики.

Ще на початку 2017 року Фред ван Левен, який очолював Інтернаціонал освіти протягом 25 років, оголосив про свій намір піти у відставку. Офіційно він залишить свою посаду 1 березня цього року. Саме ван Левен був одним з тих, хто працював над злиттям Міжнародної федерації вільних профспілок вчителів (IFFTU) та Всесвітньої конфедерації організацій викладацької професії (WCTPO) у 1993 році.

«Я впевнений, що необхідна свіжа кров», – наголосив ван Левен, пояснюючи свою відставку. «Це велика честь працювати на організацію, яка відіграє таку важливу роль для багатьох представників вчительської професії».


За матеріалами сайту Інтернаціоналу освіти